joi, 6 noiembrie 2014

Cea mai scumpa masina

    Lamborghini a proiectat cea mai scumpă maşină din lume: Aventador Gold, fabricată din aur pur, platină şi diamante. Modelul apare în contextul în care ţările arabe au fost invadate de maşini sport a căror vopsea imită aurul.
    Producătorii auto nu au stat pe gânduri şi au venit cu o ofertă concretă pe fondul cererii. Este vorba despre o machetă în prima fază, o maşină la scara 1 la 8, expusă pentru vânzare la Salonul Auto de la Dubai.
    Maşina este cu titlu de prezentare. Dacă vor exista clienţi - ceea ce nu este exclus dacă se ţine cont de excentricităţile şeicilor arabi -, maşina va fi construită la comandă doar după ce se achită jumătate din sumă: peste 3 milioane de dolari.
    Pentru aceşti bani, clientul se poate mândri că are o maşină care poate fi înscrisă la cel puţin trei categorii în Cartea Recordurilor: singura maşină placată cu 500 de kilograme de aur; cel mai scump logo placat cu diamante; şi - evident - cea mai scumpă maşină din lume. Din finisajele finale nu lipsesc platina şi pietrele preţioase de pe tapiţeria scaunelor. Acestea au fost încrustate inclusiv în becurile din interiorul maşinii.
    După Salonul Auto din Dubai, Lamborghini Aventador va fi expus la Abu Dhabi, iar în noiembrie va lua parte la Dubai International Motor Show.
   Astfel de extravaganţe sunt specifice lumii arabe. Tot la Salonul Auto de la Dubai, în urmă cu un an, Mercedes Benz a prezentat un model placat cu diamante. SL600 era pe atunci cea mai scumpă maşină din lume, fiind evaluată la 4,6 milioane de dolari. Ea şi-a găsit imediat un cumpărător, prinţul saudit Bin Al Waleed, aflat pe lista celor mai bogaţi zece oameni din lume, potrivit Forbes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu